23-11-08

Caesars salade

Was 150gr ijsbergsla en laat goed uitlekken. Snij de sla fijn en verdeel over 4 borden.

Laat 1 el  bakboter smelten in een pan en voeg 3 geperste teentjes look toe. Snij 2 sneden oud brood in dobbelsteentjes en laat bruinen in het hete vet.

Maak een vinaigrette van de 6 el notenolie en de 2 el frambozenazijn.

Schik 1 kl kappertjes, 1 hardgekookt ei en de gebakken stukjes brood (croutons) op de ijsbergsla en besprenkel met de vinaigrette. Bestrooi met wat parmezaanse kaas.

Dien snel op, want hoe heter de croutons, hoe lekkerder de salade.

09:11 Gepost door witch in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

12-11-08

broccollistamppot

Kook je broccoli in water gaar

Dan mix je de broccoli fijn in het kookvocht

Doe er peper en muskaatnoot bij en maak er puree van met zakjes poederpuree

Zet dit  goed ondereen en veg er 4 hardgekookte eieren bij die in blokjes gesneden zijn en 150 gr goed afsmakende gemalen kaas

Ik heb er apart nog worsten bijgebakken

11:16 Gepost door witch in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-11-08

info

Nu eens even geen recept, maar een vraag om hulp

Ik heb 2 recepten Vlaamse gevonden uit 1560, maar herken de ingredienten niet

Wie kan me helpen?

Het gaat om BORNAGY en PORCELLEYNEN

Iedereen alvast bedankt van tevoren

22:01 Gepost door witch in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |