30-10-08

coq au vin

Snijd een kip in stukken en wentel ze in de bloem.

Smelt 1 eetlepel vetstof en braad de stukken kip mooi bruin. Kruid met peper en zout en doe er 4 gesneden sjalotten bij.

Voeg 1 fles rode tafelwijn toe tot de kip onder staat en voeg de 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier en 1 eetlepel tomatenpuree toe.

Laat 30 minuten garen op laag vuur.

Neem ondertussen een pannetje en smelt 1 eetlepel boter.

 Voeg 200 gr zilveruitjes of (wat mijn voorkeur heeft) 25 kleine uitjes toe en na een paar minuten voeg je ook 250gr in blokjes gesneden spek toe.

 Na een paar minuten voeg je ook 250gr champignons toe en laat nog even stoven.

Voeg een glas water toe en laat nog even stoven.

Voeg alles bij de kip en laat nog 20 minuten op een matig vuur doorkoken.

Verwijder tijm en laurier en bind indien nodig

10:24 Gepost door witch in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik ga dat eens proberen.. maar alleen met kippebouten... een ganse kip is teveel peuzelwerk om te eten... en daar zijn ze hier niet zot van..

Gepost door: Annick | 30-10-08

Goede morgen Lydia, komt er dan eindelijk eens een nieuw recept, is het van een dom kieken met wat rode wijn :-( deze sla ik over zenne, maar nu weer niet zolang wachten he.

Prettige vrijdag
Etje

Gepost door: Etje | 31-10-08

krijg de laatste tijd zoveel kieken dat ik ieder moment eiern kan leggen lol

Gepost door: swakke | 01-11-08

groetekes lekker lydia lust ik ook liefs en knuff emmy

Gepost door: emmy | 01-11-08

De commentaren zijn gesloten.