28-06-08

Petit beurekestaart

Vermeng 250 gr boter met 4 el bloemsuiker

Leg op een schaal een laag petit beurekes en smeer er een laag suikerboter op

Terug een laag koekjes, maar sop deze eerst in koude koffie, xeer een laag suikerboter opsmeren

Zo ga je verder tot de hoogte naar je zin is

Dan besmeer je de zijkanten en bovenkant met rest van de suikerboter

Bedek bovenkant en zijkanten met hagelslag

Nog laten opstijven in koelkast

Kunt ook kleintjes maken met telkens 1 koekje

Kunt afwerken met toef slagroon en daarop een kers

12:35 Gepost door witch in desserts | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-06-08

Pistolets

Meng 400 gr bloem met 5 gr zout

Los 42 gr verse gist op in 2 dl lauwe melk

Doe de melk en 20 gr boter bij de bloem en kneed 10 minuten.

Bol deeg op, leg in een schaal, leg handdoek erover en laat rijzen in oven op 50° gedurende 30 minuten

Haal deeg uit oven, rol voorzichtig uit en maak er een worst van

Snij worst in gelijke stukken tussen de 30 en 50 gr

Bol kleine bolletjes van buiten naar binnen en rol met bolle hand

Zet in oven op 15 minuten op 50°

Smeer of bestuif ze met water en bakken in voorverwarmde oven op 230° gedurende 10 tot 15 minuten

In de helft van de bakbeurt nog even met water bestuiven

10:55 Gepost door witch in brood en gebak | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-08

goulash

Schil 2 appelen en snij ze in blokjes en doe ze in een pot

Snij 2 uien in niet te kleine stukken en voeg ze bij de appelen

Maak een mengeling van boter en olijfolie en giet dit erbij. Zet de pot op een klein vuurtje en laat dit zachtjes stoven.

Pel 2 knoflookteentjes en snijd ze fijn. Voeg dit bij in de pot.

Ontpit 2 rode pepers en snijd ze in fijne stukjes en doe dit ook bij in de pot. Regelmatig roeren.

Ontpit een groene, rode en gele paprika en snijd ze fijn. Voeg dit ook erbij.

Snijd 500gr rundsvlees in blokjes, voeg dit bij de groenten en stoof dit alles even op.

Doe er 5 druppels tabasco, 1/4 theelepel pilipili, stoofvleeskruiden, beetje harissa en paprika aan toe.

Kruimel een tuinkruidenbouillonblokje erover en voeg er 600 ml kippebouillon aan toe.

Laat dit 15 minuten zacht sudderen.

Doe er dan een brickpak gepureerde tomaten bij en laat dit alles nog eens 20 minuten zacht sudderen.

Eventueel nog binden. 

18:17 Gepost door witch in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |